در صورتی که زوجی بدون استفاده از وسایل پیشگیری اقدام به بارداری نمایند و خانم بالای 35 سال سن، 6 ماه و کمتر از آن 1 سال باردار نشود، نابارور محسوب می شود و باید به پزشک متخصص مراجعه کنند.
در صورتی که زوجی 6 ماه اقدام به بارداری نموده باشند و خانم بالای 35 سال سن داشته باشد زوجی 12 ماه بدون استفاده از وسایل پیشگیری اقدام به بارداری نمایند در صورت باردار نشدن، نابارور محسوب می شوند.
معمولا در باروری طبیعی، 73 تا 80 درصد زوج ها پس از شش ماه و 85 تا 90 درصد آنها بعد از 12 ماه نزدیکی منظم و بدون استفاده از روش های پیشگیری، موفق به بارداری می شوند؛ چرا که احتمال بارداری در هر چرخه قاعدگی تنها بین 15 تا 20 درصد است. بنابراین نباید این حقیقت را نادیده گرفت که فرآیند موفقیت در بارداری ممکن است کمی زمانبر باشد.
ناباروری چیست؟
یکی از اصلی ترین دغدغه های زوجین داشتن درک درست از تعریف ناباروری و نازایی است. در ابتدا توجه کنید که ناباروری به معنی هرگز بچه دار نشدن، نیست اما سوال اصلی این است که مفهوم درست ناباروری چیست؟ بر اساس جدیدترین تعریف جامعهی پزشکان باروری آمریکا، نازایی یک بیماری میباشد.
اگر شما هم با وجود تلاشهای مکرر هنوز موفق به بارداری نشدهاید و این نگرانی به سراغتان آمده است که نکند نتوانید بچهدار شوید، لازم است بدانید که بر اساس آمار، در تمام دنیا تنها 10 تا 15 درصد از زوج هایی که در سنین باروری هستند از مشکلات ناباروری رنج می برند.
از نظر پزشکان تنها زمانی که زوجین بعد از یک سال نزدیکی منظم و بدون استفاده از روش های پیشگیری، باردار نشوند، تشخیص ناباروری قطعی خواهد شد.
البته لازم به ذکر است که این بازهی زمانی برای خانم های بالای 35 سال، شش ماه در نظر گرفته می شود.
برخلاف باورهای خرافی و رایج قدیمی که در آن معمولاً تنها زنان را مسئول بچه دار نشدن و ناباروری میدانستند، علل ناباروری حاصل از وجود مشکل در یکی از زوجین (چه زن و چه مرد)، هر دوی آن ها و یا ترکیبی از عواملی باشد که از باردار شدن یا ادامه یافتن بارداری جلوگیری میکنند.
https://pasokheto.ir/tehran/%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86/
برخی از دلایل نازایی زنان عبارتند از:
- اختلالات تخمدان: مشکلات تخمدان و اختلالات تخمک گذاری مثل تخمک های کم، تخمک های نامناسب و یا عدم تخمک گذاری می تواند باعث نازایی شود. همچنین وجود کیست در تخمدان می تواند باعث ناباروری شود.
- مشکلات رحمی: با اینکه مشکلات رحمی بیشتر باعث سقط جنین می شوند تا نازایی، اما می توانند در نازایی نیز موثر باشند.
- مشکلات لوله رحم: مشکلات لوله رحم از جمله بسته بودن لوله می تواند باعث نازایی شود.
- سرویکس: در صورتی که اختلالاتی در سرویکس یا همان دهانه رحم وجود داشته باشد، اسپرم زنده نخواهد ماند و منجر به نازایی خواهند شد.
همانطور که ذکر شد دلایل ناباروری می توانند مربوط به مردان باشند، که شایع ترین دلایل نازایی مردان عبارتند از:
:: برچسبها:
انواع ناباروری ,
:: بازدید از این مطلب : 348
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2